glashusetihäljarp.blogg.se

Med detta hus vill jag och min man skapa ett fantastiskt boende där vi kan bli självförsörjande på grönsaker, frukt och bär, minska vår miljöpåverkan och kunna vistas ute större delen av året. Vi flyttar till Häljarp fysiskt men vädermässigt flyttar vi till norra Medelhavet.

Det lackar mot jul...

Kategori: Bilder

men på bygget händer det inte så mycket. Dock sker det saker i plåtslageriet, Teddy har gjort plåtfundament som stålbalkarna ska stå på i betonggolvet.Och så har han gjort stålbitar som ska gjutas in i takbjälklagret till pergolan som ska vara utanför vardagsrummet. Stålbitarna kommer inte att synas när allt är klart, utan lackade stålrör kommer att hakas på dessa bitar och bilda en pergola. Bild kommer när allt är klart... :)

Teddy håller också på att fixa med alla stålbalkar, de kommer att bilda ett kluster runt vikdörrspartierna. Illustreras nedan.

Balkarna kommer att sättas upp nästa vecka så att allt är klart för taket. I veckan kommer vi också att bila ut betong i golvet för vikdörrspartierna.

Igår hade vi fantastiskt väder, vindstilla och solen som lyste över oss. Ifall någon undrar, nej en ruta har inte gått sönder i taket, vi har bytt ut en ruta till plåt, till förmån för köksfläkten.


Kommentera inlägget här: