glashusetihäljarp.blogg.se

Med detta hus vill jag och min man skapa ett fantastiskt boende där vi kan bli självförsörjande på grönsaker, frukt och bär, minska vår miljöpåverkan och kunna vistas ute större delen av året. Vi flyttar till Häljarp fysiskt men vädermässigt flyttar vi till norra Medelhavet.

Hur går det?

Kategori: Bilder

Det går framåt, men sedan torsdag lunch och fram till igår, måndag, så har det inte hänt så mycket. I tisdags när Lars och Rasmus monterade glashuskonstruktionen så upptäckte de att kryssen var för långa. Detta sedan vi ändrat väderläge på huset. När Drivadan räknade lasterna för huset först så räknade de med vindlast 1. Detta ändrades i ett senare läge till vindlast 0 vilket innebär att konstruktionen måste vara stabilare än vid vindlast 1. På glashuset innebär det att vi fick 3 meter mellan stålbalkarna istället för 3,5 meter. Och då blev kryssen helt enkelt för långa. Men Drivadan fixade det genom att leverera nya kryss i torsdags. Kryssen är helt avgörande för att hela huset ska stå kvar utan att falla som ett korthus.


Lars och Rasmus åkte hem till Danmark men kom tillbaka igår. Nu jobbar de över helgen och in på nästa vecka så att de blir klara så långt de kan. För att kunna fortsätta husbygget så behöver vi ha en gavel öppen så att maskiner kan komma intill huset och då måste även den andra husgaveln vara öppen. Om det skulle bli kraftig vind, stormbyar, så tränger vinden ut glasrutorna om vi stänger igen en gavel. Då har vinden ingenstans att ta vägen. Så glasrutorna kommer att sättas i taket, lite ner på norrsidan och hela väggen mot söder.
Igår påbörjade de att sätta upp aluminiumprofilerna. De är svartlackerade. Så nu får glashuset ett annorlunda utseende än enbart galvaniserat stål. Snyggt tycker vi så klart!
Kommentera inlägget här: