glashusetihäljarp.blogg.se

Med detta hus vill jag och min man skapa ett fantastiskt boende där vi kan bli självförsörjande på grönsaker, frukt och bär, minska vår miljöpåverkan och kunna vistas ute större delen av året. Vi flyttar till Häljarp fysiskt men vädermässigt flyttar vi till norra Medelhavet.

Leverans av siporex

Kategori: Bilder

I går kom det runt 30 pallar ytong. De står lite varstans på tomten nu. Siporexen ska vara till penthouse och den extra väggen mot norr. Skönt att få upp även de fyra sista fönsterna som vi har ståendes i huset.

Igår kväll såg det ut så här....de hann lägga första lagret av sten
Idag har jag varit ledig och ägnat förmiddagen åt olika ärenden. Som fönsterbleck (finns inte i den storleken vi behöver) och beställning av kakel och klinker. Jag har också dirigerat murarna hur de ska forma toaletten (vi breddar den lite) och hur fönsterna ska sitta i penthouset. Igår märkte vi nämligen att röret från köksfläkten kommer att gå precis utanför fönstret och så vill vi ju inte ha det. Detta beror på att den köksfläkt vi valt måste ha ett rakt rör (avvikelse från ritningarna, det visste vi inte när vi köpte fläkten) så därför måste vi ändra hur fönsterna ska sitta.

Kommentera inlägget här: