Veckan går mot sitt slut...

Jag har ju skrivit om detta förut, när alla innerdörrarna levererades var det en dörr som blev fel, det var fel mått på den så vi fick en ny dörr levererad efter att vi flyttat in, alltså någon gång i september. Dörrbladet på dörr nummer två hade fått fel mått i gångjärnen så det var bara att reklamera den och hoppas på att den tredje dörren blev rätt
Och se, tredje dörren gillt! Och nu har den även kommit upp men byggarna tar några timmar här och där så finishen är inte klar! De har lovat innan jul, hoppas bara att det var denna jul de syftade på!
Här från hallen in mot skafferiet
Inifrån skafferiet ut mot hallen :)
Avloppsröret från lilla toa i penthouset har också blivit inbäddad av gips.

I glashuset och med plattsättningen har vi kommit så här långt

Eftersom vi gärna vill att golven inne och ute ska flyta ihop med dörren som ska vara vår ytterdörr ute i glashuset så måste vi jobba med olika (golv)nivåer i glashuset. Vi kunde göra det enkelt för oss och ha en och samma nivå men då försvinner mycket av betongsargen och så får vi ett trappsteg vid ytterdörren och det vill vi inte. Vi vill kunna sitta eller ställa saker på betongsargen. En annan anledning till att vi inte vill ha samma nivå är att huset har olika takhöjder (vilket ger olika golvnivåer på takterassen) och därför leker vi även med nivåerna inne i glashuset.
Men det gör att när vi börjar i en ända, inte vet hur mycket vi blir tvungna att höja eller sänka i andra ändan. Allt makadam som plattan ligger på är inte heller jämt så Olof gräver och gräver. Gräver bort sanden som vi lagt på tidigare och sparar den för sanden ska tillbaka på samma plats, gräver bort och kör ut makadamen i trädgården, lägger tillbaka sanden, paddar sanden och sedan lägger jag rör och rakar så att sanden blir jämn och i våg. Efter det lägger vi plattor. Mycket sand det blev nu......
Här har Olof grävt bort sanden först och lagt den på vänt
Här gräver han bort makadamen
Förutom julgodis, tvätt, lite städning, diskning och alla möjliga sysslor har jag även grävt i landet. Så här långt hann jag på 90 minuter (och då är det bara där det ser nygrävt ut, ca 15 kvm)

Och så har vi satt upp ringklocka! Så nu äntligen behöver vi inte bli förvånade över oväntade gäster eller hålla utkick efter väntande gäster :)


Så tills vi "hörs" igen, ha det gött i julmyset! Glad andra advent!