glashusetihäljarp.blogg.se

Med detta hus vill jag och min man skapa ett fantastiskt boende där vi kan bli självförsörjande på grönsaker, frukt och bär, minska vår miljöpåverkan och kunna vistas ute större delen av året. Vi flyttar till Häljarp fysiskt men vädermässigt flyttar vi till norra Medelhavet.

Formen för taket tar form

Kategori: Bilder

Vad gött att vi är på gång igen, nu är det bara resten kvar som Olof så gärna säger :)

Nu är förberedelserna igång....

Kategori: Bilder

För taket alltså. Enligt byggaren ska alla förberedelser för taket vara klar inom 2 veckor. Form ska spikas, efter det ska frigoliten läggas i formen och sedan ska elektriker och rörmokaren lägga sina ledningar och rör innan vi fyller allt med betong.
I helgen har vi jag flyttat alla takelementen in i glashuset. Enligt väderprognosen blir det blåsigt på tisdag så vi tar det säkra före det osäkra och flyttar in alla takelementen under tak, så minskar vi risken för att frigoliten flyger all världens väg. Det blev en del bärande....


Vi hade i alla fall tur med vädret :)

Äntligen!

Kategori: Bilder

Är taket här....det lyckades, efter en del jagande av både chaufför och speditör, att transportera det till vår adress. Eftersom chauffören inte meddelat när han skulle komma så fick de lasta av det för hand. Tur att taket är lätt...i princip är det bara frigolit med armeringsjärn i.
Vi vet inte om byggarna kommer igång i morgon eller om det dröjer till på måndag. De behöver bocka till armering och för detta behövs någon form av maskin.
Så nu är vi på gång igen, ÄNTLIGEN!