glashusetihäljarp.blogg.se

Med detta hus vill jag och min man skapa ett fantastiskt boende där vi kan bli självförsörjande på grönsaker, frukt och bär, minska vår miljöpåverkan och kunna vistas ute större delen av året. Vi flyttar till Häljarp fysiskt men vädermässigt flyttar vi till norra Medelhavet.

Belysning!

Kategori: Bilder

Belysning kan vara så enkelt men ack så svårt med dagens teknik.
Genom släkt så har vi fått kontakt med ett schweisiskt företag som heter RIBAG som levererar en portfölj med olika belysningslösningar. De samarbetar med ett företag som heter Digitalstrom. Företagen tillsammans levererar en intressant lösning med belysning som integreras med larm, audio och video, säkerhet, värmesystem plus mycket mer.

Exempel på lösningar; rörelsesensorer ute kopplas till belysning inne som blinkar eller skickar sms till mobilen om någon obehörig vistas i trädgården eller vid dörrar/fönster, rörelsesensorerna kan också kopplas till högtalare som spelar musik på hög volym, ytterbelysning blinkar om någon kommer för nära i avskräckande syfte, fuktsensorer, rökdetektorer integreras och kan skicka signaler till högtalare som börjar spela musik, ja möjligheterna är oändliga.

Eftersom vi vill att båda husen ska integreras när gäller belysning men också säkerhet och larm så tvingas både vi och leverantörerna tänka utanför boxen. Sedan i september har vi projekterat och förhandlat fram och tillbaka med företagen, och till sist hittat en lösning som inte kostar oss skjortan. Vi tror lösningen kommer att bli riktigt bra.

Igår städade vi golvytorna inne i huset. Nästa vecka kommer en kille som ska mäta upp golvet för att det ska bli rätt mängd flytspackel på golvet. Vi tog bort rester av elementlim som hamnat på golvet när de murade upp väggarna och sopade upp allt skräp och damm. Idag kör vi bort byggavfall.Kommentera inlägget här: