glashusetihäljarp.blogg.se

Med detta hus vill jag och min man skapa ett fantastiskt boende där vi kan bli självförsörjande på grönsaker, frukt och bär, minska vår miljöpåverkan och kunna vistas ute större delen av året. Vi flyttar till Häljarp fysiskt men vädermässigt flyttar vi till norra Medelhavet.

Vi har haft hjälp i dagarna tre..

Kategori: Bilder

Martin, Olofs barndomsvän, kom i onsdags och hjälpte oss med en massa tunga arbetsuppgifter, såsom flytta extra rutor till glashuset, bära vitvaror, tunga växter i krukor och klinker till kakelsättaren.
Här en ren framsida där det tidigare stod tre lådor glasrutor
Tre lådor blev till en..
Nadja, min ungdomsvän, kom i torsdags och hjälpte till att städa kök och bad. Samt rensa ogräs och flytta tegel.
Badrumsinredningen installerades i fredags...nu väntar vi på att både köksbänkar och vaskar ska mätas ut och installeras vecka 32. Därefter kopplas alla kranar. Likaså elen.
Vattnet till golvvärmen är påkopplad, pannan fungerar och i nästa vecka (31) ska vi försöka få igång ventilationen.Montering, montering, montering....

Kategori: Bilder

Jag skruvar ihop Ikea grejer...snart klar har bara två garderober kvar! Skönt när dessa är på plats. Väntar på att rörläggarna har satt dit luckan till golvvärmeskåpet!
Olofs sida...
Men min del är klar.... ;)
Vi har också fått toastolarna levererade...just nu fortfarande i kartongerna
Pannan är också installerad....inte för att det behövs just nu, dock!
Det rum vi kallar förråd börjar också bli klart!Det börjar kännas som ett hem...

Kategori: Bilder

I två dagar har Håkan och Jesper monterat vårt kök, här ser ni resultatet! Köket levereras från WM kök och bad från Helsingborg! Vi är jättenöjda! vecka 32 så kommer stenleverantören och mäter alla mått till bänskivorna. Vi hoppas ha allt klart till besiktning vecka 33.
Bry er inte om maskeringstejpen...den ska tas bort! :)
Trappan håller på att klinkas, och vi har även påbörjat taket..

Vi har monterat ihop garderoberna, och jag har satt in inredningen! Inte helt klar men snart...
Och så är vi nästan klara med andra sidan av tvättstugan!
Sista men inte minst, vi har bara ett rum kvar nu, förrådet. I morgon kommer pannan och all vvs. Så nu ska det installeras!