glashusetihäljarp.blogg.se

Med detta hus vill jag och min man skapa ett fantastiskt boende där vi kan bli självförsörjande på grönsaker, frukt och bär, minska vår miljöpåverkan och kunna vistas ute större delen av året. Vi flyttar till Häljarp fysiskt men vädermässigt flyttar vi till norra Medelhavet.

Fredag...

Kategori: Bilder

Avfuktare i lilla badrummet går för fullt! Primern är borta och nu kör vi hårt för att få ut fukten i väggarna. Det är inte mycket vatten kvar men vi kör för säkerhet skull, så tar vi bort alla tveksamheter i framtiden!
Några glasrutor och dörrarna är kvar att montera i glashuset, Lars och Rasmus kommer tillbaka på måndag och avslutar det arbetet.
Fredagskvällen roade vi oss med att städa bort allt från byggarna, vi fortsätter idag! Det blir många vändor till tippen idag.
Förra helgen köpte vi en massa växter, träd, buskar och perenner. Dessa ska vi få ner i marken i helgen också! Igår flyttade vi in dem under tak!

Igår var det varmt, vi hade 27-29 grader utomhus! Även om glashuset inte är helt tätt så skyddar markiserna mycket, det var väldigt behagligt igår kväll vid 19.30 när jag tog denna bild!
En massa bilder..

Kategori: Bilder

Lite bilder från gårdagen
Stora badrummet klart, bara fogning kvar! I alla fall när det gäller kakelsättningen!
I tvättstugan är golvet lagt
I morse började vi ta bort primern i lilla bad pga fuktskadan
Trappan färdigmonterad och nästan klar! Bara innehållet i trappstegen som fattas. Vi kommer lägga tillfälliga trappsteg så längeHuset är nästan färdigputsat, vi har en vägg kvar och en vägg som vi måste göra om pga att vi måste fylla upp västra väggen så att vi linjerar glashuset! Det blir bra, eller hur! De flesta gillar den svarta färgen men inte alla!
Lars och Rasmus kommer inte att bli klara idag. De kommer tillbaka på måndag för att montera det sista. Det jäklades lite igår för dom men de har rätt inställning, problem är till för att lösas! Vi har fått kapa av lite på olika ställen så att husen passar tillsammans. Det är dock inget som förändrar varken utseende eller konstruktion. Ett stängt glashus är en annan upplevelse än vi haft sedan vi fick upp långsidorna i höstas! En ny känsla och fas i husbygget!Vattenskada...

Kategori: Bilder

Ja, det blev en skada. Vattnet i lilla badrummets väggar har ingenstans att ta vägen så vi måste ta bort primer och göra om. Verkligen otur med tanke på att Daniel primade i torsdags och regnet kom i fredags. Men nu ligger det som ett ärende på försäkringsbolaget så vi hoppas på det går som det ska och det fort! Förseningar finns inte med i min planering och målbild :)
Lite bilder från gårdagens arbete:
Daniel är klar med väggarna i stora bad!
Elen fortlöper och är nu inkopplad! Det till vänster är smarta-hem lösningen!
Vardagsrummet är snart färdig målat!

Glashuset håller på att bli tätt