glashusetihäljarp.blogg.se

Med detta hus vill jag och min man skapa ett fantastiskt boende där vi kan bli självförsörjande på grönsaker, frukt och bär, minska vår miljöpåverkan och kunna vistas ute större delen av året. Vi flyttar till Häljarp fysiskt men vädermässigt flyttar vi till norra Medelhavet.

Lördagens projekt

Kategori: Bilder

Vi förbereder för danskarnas ankomst på tisdag! Då ska gardinerna monteras och för det krävs en större/längre bomlift. Den ska räcka 16 meter in från båda gavlarna. Den 11 kommer Drivadan för att montera upp resten av glaset mot norr, gavlarna och portarna.
Vad är det vi förbereder då? Jo allt trä vi har haft på tomten har vi antingen sorterat och sparat eller så har vi kört det till tippen. Vi har allt material som är kvar att montera på glashuset liggandes på grannens mark och de ska ha studentfest den 8/6 så allt material ska vara borta innan dess. Så vi var tvungna att frigöra mark på vår egen tomt så att vi kan husera 10 meter långa stålbalkar utan att de ska vara i vägen för bomliften.
Jag har i veckan burit, sorterat och slängt!

Igår bjöd mina föräldrar oss på lunch, verkligen uppskattat mitt i jobbet! Mamma hade förberett mat hemma och vi kunde sätta oss till dukat bord!
Murarna förbereder också för nästa vecka, de ska nämligen putsa huset då! Vi måste vara klara mot norr och väster innan Drivadan kommer, så att inte glasen blir nerkladdade av puts.
Igår satte de upp nät runt fönster och dörrar samt nederkant på vägg.


Kommentera inlägget här: