glashusetihäljarp.blogg.se

Med detta hus vill jag och min man skapa ett fantastiskt boende där vi kan bli självförsörjande på grönsaker, frukt och bär, minska vår miljöpåverkan och kunna vistas ute större delen av året. Vi flyttar till Häljarp fysiskt men vädermässigt flyttar vi till norra Medelhavet.

Midsommarafton...

Kategori: Bilder

började med en chock på bygget! Under morgonen kom ett kraftigt regn med hagel. När man har 400 kvm tak ger det en hel del nederbörd som måste hamna någonstans. Vi har fyra stuprör varav endast 3 är monterade. Det fjärde kunde inte kopplas när Drivadan monterade glashuset då vi inte hade norra väggen färdig. Så vi satte dit ett tillfälligt stuprör i mjukplast. Detta tillfälliga stuprör löpte amok och blåste runt på taket (hustaket) som en vattenslang varav det rann ner längs väggarna på en del av huset.

Och hamnade på golvet!
Midsommarafton ägnades åt att lyfta bort, städa undan och torka rent. Som tur är har vi inget organiskt i huset så allt är nästan torrt redan!
Murarna har jobbat undan och nu är det inte långt kvar tills huset är svart! Idag blir det putsning av väster- och norrvägg innan glashuset ska monteras nästa vecka.
Här primar Daniel med svart färg!Kommentera inlägget här: