glashusetihäljarp.blogg.se

Med detta hus vill jag och min man skapa ett fantastiskt boende där vi kan bli självförsörjande på grönsaker, frukt och bär, minska vår miljöpåverkan och kunna vistas ute större delen av året. Vi flyttar till Häljarp fysiskt men vädermässigt flyttar vi till norra Medelhavet.

Påsken är här...

Kategori: Bilder

och jag har aldrig varit med om sämre väder, aldrig!
Igår hade jag möte med Michael Vaher på Kulletorp. Han lägger och slipar betonggolv som bara bygger 2 mm. Det ska han göra i de flesta rum, förutom badrum, tvättstuga, kallskafferi och klädkammare. Design by cement som gör betongblandningen har 3 olika färger att välja mellan, ljusgrå, betonggrå och grafitgrå. Vi väljer den grafitgrå då jag tycker den är mest levande.Det kommer att bli så bra och snyggt!

Ronny och Lasse är också klara med golvvärmen i penthouset, värmen har provtrycktes och det fungerar! :)
Mikael och Sofie från Elcirkeln har påbörjat arbetet med att dra alla rör till penthouset också.
Idag har vi haft flera möten, vi har träffat de som levererar automatiken (glashus, väderstation och gardiner) till glashuset. Arne som arbetar som montör pratade ihop sig med elkillarna, Michael och Per på elcirkeln.
Efter det kom killarna från Kävlinge Mekaniska, Teddy och Gert. De kommer nästa vecka att lägga in balkar med uthängt för trappan i glashuset. Trappan är i stål och kommer att gå snett ut från huset som en möbel. Det kommer att bli så bra!
Sist men inte minst kom Martin från Flytgolv i Landskrona (fast de håller till här i Häljarp)
Alla är så j-kla serviceminded och kvalitetsmedvetna! Känns så himla bra med alla!

Avlopp och vatten

Kategori: Bilder

till penthouset drogs upp idag. Likaså elskåpet.
I morgon läggs golvvärmen klart. All armering har lagts förutom näten som ska läggas på golvet när både golvvärmen är lagd och elen dragits färdigt. Både golvvärme och el dras upp i morgon och ev på torsdag. Har vi tur kan vi gjuta på tisdag. Ytterligare en milstolpe...

Alla stämpar är också monterade

Söndag och lite vårvärme (i glashuset)

Kategori: Bilder

Idag blåser det inte, det är helt vindstilla! Vilket gjorde att värmen kom fram i glashuset, fortfarande ingen sol men värmen kändes :)
Gregor som har varit på plats på bygget sedan i februari, kämpade på med de sista balkarna idag. Han har också kämpat med att få till den bärande konstruktionen för kontoret/gästrummet på andra våningen. Idag blev han klar. På tisdag kommer Ronny och Lasse som ska lägga golvvärmeslingorna och dra rör för vatten och avlopp till den lilla toaletten.

Den tvärgående balken är väggen mot söder i rummet
Väggen mot väster är där den tjockare balken syns
Nästan hela rummet...rummet var större från början men vi blev tvungna att minska rummet med 5 kvm på grund av brandskyddsbestämmelser