glashusetihäljarp.blogg.se

Med detta hus vill jag och min man skapa ett fantastiskt boende där vi kan bli självförsörjande på grönsaker, frukt och bär, minska vår miljöpåverkan och kunna vistas ute större delen av året. Vi flyttar till Häljarp fysiskt men vädermässigt flyttar vi till norra Medelhavet.

Ventilationen på plats...

Kategori: Bilder

men den är inte färdigmonterad! Vi fattas några spjäll innan vi kan gå vidare! Man måste isolera den första biten av ventilationsrören in i huset och firman som ska göra det kan inte förrän nästa vecka. Men alla rör är i alla fall igenom alla rum och det känns som att det var sista svåra momentet. Så nu är det bara finlir kvar.
Eftersom vi har olika takhöjder så kan vi inte dra ventilationen rakt igenom rummen utan vi har fått böja upp och ner mellan övergångarna. Marginalerna att få till det i övergångarna är små då rören är tvungna att vara 125 mm i omkrets. Men vi lyckades :)
Idag har Micke och Peter, elektriker, satt upp elektroniken till taket och gardinerna. Spännande att se hur detta kommer att fungera när det är klart!


Helgen går mot sitt slut.....

Kategori: Bilder

och vi har jobbat för att förbereda det som ska hända inom de närmaste veckorna.
Olof har slipat följande rum; stora badrummet, tvättstugan, lilla badrummet, garaget och penthouset. Dessa har inte fått flytgolv än eftersom vi inte hann med det innan Flytgolv kom i veckan. Stora bad, tvättstugan och lilla bad ska flytas nästa vecka, resten flyts när kaklet ska läggas. Våtrummen görs av Landbergs kakel. Resten görs av Jaceks killar.
Jag har sorterat och burit trä. Det börjar se bättre ut på tomten, fast det är fortfarande en hel del kvar som ska sorteras och köras till tippen. Olof var en vända till tippen idag med trä.Nu har jag fyllt på med mer..
Det främre är sådant vi ska spara, det bortre är det som ska till tippen. Det är mycket mer än det som syns på bilden :)
Detta ska jag försöka bli klar med i nästa vecka
Några bilder från kvällen, från varje väderstreck

Söder
Öster
Norr
Väster


Golvet blev klart...

Kategori: Bilder

Det var några dagar sedan sist, jag har varit på konferens i Sthlm men som tur var stannade inte bygget av..
I tisdags var Flytgolv från Häljarp här och förberedde golvet, de skannade av golvet med laser så att de visste hur mycket flytgolv de ska lägga på. De primade också alla golvet så att spacklet sätter sig. Några bilder på detta..
Vardagsdrummet
Köket
I onsdags kom de tillbaka och la flytgolvet. Så här fint blev det...
Köket
Övergången mellan golvet inne i huset och uteplatsen är inte hög, 5-10 mm bygger det.

Teddy och Gert blev också klara med alla räcken i onsdags och här levererades de.
Tyvärr kan vi inte montera färdigt dem. Om de monteras kommer vi inte åt med bomliften när gardinerna ska upp. Så de monteras inte förrän om ca 2 veckor. Men det blir lagom tills trappan är klar
Vatten och el kopplades in i veckan, så nu börjar det bli ett hem :)
Innertaken monteras.....så här ser det ut just nu