Omkullkastade planer...

Tidigare i år så hade vi besök av ett gäng studenter från Alnarps lantbruksuniversitet. De gick en kurs i vinterträdgårdar och tyckte vårt hus kunde vara ett objekt av intresse. De var här en kulig januaridag, gick runt och kände in glashuset, fick ritningar och påbörjade sitt arbete. I torsdags var jag och Olof för att se deras redovisningar, 10 stycken blev det. Det var så fina arbeten och de hade lagt ner otroligt mycket känsla och tid i deras presentationer, ritningar och växtval (undersökningar). Tack för en härlig dag, säger jag bara!
Ett smakprov av studenternas arbeten

Dock fick deras presentationer igång både mig och Olof, ja främst mig kanske. Allt Olofs grundarbete för träddäcket ändrar vi nu. Jag har ritat om östra trädgården, där blir inte så mycket odling utan vi ska ha en trädgård där. Vi flyttar upp odlingen, odlingskragarna. Vi har dessa på takterrassen istället. Nu tror ni kanske att det är "vanliga" odlingskragar men se nej det är Hasselfors giftfria lådor. Mycket snyggare än vanliga. Bild kommer snart!

Nu gör vi rabatter och så väntar vi in studenternas växtförslag med olika jordmåner också.

Och så lyfter vi upp träden så de har mer växtplats neråt, det blir lite mer medelhavskänsla så här!

Nu börjar det spira i odlingslådorna, här tittar rädisorna fram

I fredags var Mille från WM kök här och monterade stänkskyddet vid köksbänken. Jag är så nöjd. Tack Mille!


I helgen reflekterade jag över vårt golv, det förändras hela tiden, ibland uppstår det fläckar men efter ett tag har de försvunnit igen. Men tiden blir det mer patina och jag är verkligen nöjd med golvvalet.



Ha en go dag!