Vikdörrar...

och fönster, är ingen lätt sak att välja. Ska man välja PVC, trä eller aluminium. Vi har grottat ner oss i detaljer, vi har lyft blicken och det är verkligen inte lätt. Men nu har vi äntligen bestämt oss, alla fasta fönster blir karmlösa, de öppningsbara fönstren blir trä inne och aluminium ute och fönsterdörrarna blir också trä och aluminium. Vikdörrar i trä och aluminium blir väldigt tunga, vi ska ha tre partier där det längsta kommer att vara 5,7 meter och då måste vi enligt tillverkarna dela på vikdörrarna, hälften av dörrarna ska vikas till vänster och hälften till höger. Detta vill vi inte. Vi vill ha alla åt ett håll. Så vi har letat efter en annan lösning och som jag berättat tidigare så finns det en tillverkare i Eslöv som bygger fönster och dörrar i aluminium. Men de har inget showroom, de är egentligen inga fönstertillverkare utan tillverkar produkter i aluminium.

Så igår besökte vi tillsammans med en kompis en familj som valt vikdörrar i aluminium till deras utbyggnad. Och dörrarna var verkligen snyggt gjorda, lätta att öppna även om partiet var mer än 5 meter långt. Dessa fönster har ett UV värde på 0,6 vilket är väldigt lågt. Så valet blir lätt....


Snygg lösning på gångjärnen, de andra vi tittat på hade stora fyrkantiga och plastiga lösningar som inte alls var tilltalande

Låsen som låser varje parti, mycket snygg lösning också
Dörrarna viks åt ett håll. Har inga breda karmar, snygga detaljer och praktiska lösningar. Skönt att ännu ett val är klart :)

Annika Dinesson

Var köptes dessa snygga partier...och har ni varit nöjda sedan?
Med vänlig hälsning
Annika

Svar: Vikdörrspartierna har vi köpt från ett företag som heter Aluminiumbyggarna.se! Och ja, vi är mycket nöjda med deras arbete och service!

Mvh
Sanne
Sanne

Annika

Hej
Hittade din sida när jag googlade: pvc eller aluminium vikdörrar. Vad var det som gjorde att ni valde aluminium före det billigare pvc?
mvh Annika

Svar: Hej Annika,
Av flera anledningar...om man bygger i en viss stil så kan det ibland se väldigt billigt ut med pvc dörrar enligt mitt tycke. De har ofta grövre ramar och beslag/handtag,i alla fall på de vi tittade på och då kollade vi på många. De vi köpte är smäckrare om man säger så, ingen hög tröskel, smala ramar och fina beslag och handtag som inte bygger mycket.

Och faktum var att de vi beställde inte var så mycket dyrare än de leverantörer vi tittade på från Sverige utan snarare tvärtom billigare per löpmeter. Våra vikdörrar är inte heller standardmått utan stora delar är 240 cm i höjd. Beställer man utomlands kanske man kan få betydligt billigare men då finns det ju alltid en risk vid reklamationer.

Mvh
Sanne
Sanne