glashusetihäljarp.blogg.se

Med detta hus vill jag och min man skapa ett fantastiskt boende där vi kan bli självförsörjande på grönsaker, frukt och bär, minska vår miljöpåverkan och kunna vistas ute större delen av året. Vi flyttar till Häljarp fysiskt men vädermässigt flyttar vi till norra Medelhavet.

Nu så händer det saker....

Kategori: Bilder

Vilken dag det blev igår, först blir man ju lite uppgiven när man får besked att vi måste se över andra våningen då det måste finnas två utrymningsvägar som inte går genom glashuset. Och det har inte vi i dagsläget. Det finns ingen möjlighet att flytta plan två för det förändrar hela huset...till det sämre. I så fall måste vi höja takhöjden också. Och ta bort plan två skulle också försämra möjligheterna till det boende vi vill ha det till.
 
Så jag fick lite j-vla anama i mig och sa till Olof att vi ska inte ge oss, vi får kämpa i alla fall till en vettig nivå (vilken nu det är, jag har ju svårt att ge mig i vissa lägen :)) så vi satte oss ner igår kväll och läste igenom Brandskyddsbeskrivningen, kom fram till att den skulle kunna ge oss en fördel eftersom plan två inte räknas som plan två om man krymper arean från 26 kvm till 24,9 kvm. Om rummet är under 25 kvm och inte mer än 50 % av den totala boytan så räknas inte entresolet (som andra plan tydligen kan heta). Likaså pratade vi med brandskyddsinspektören och enligt henne så behöver man inte två utrymningsvägar från varje plan utan bara en väg ut enligt BBR (Boverkets byggnadsregler) 
 
Så jag ringde handläggaren idag och la fram våra synpunkter tillsammans med brandskyddsbeskrivningen (som vi egentligen först måste redovisa vid byggsamrådet med kommunen) och hon läste igenom beskrivningen och ville kolla av med ansvarig brandskyddskontrollant och se där.....VI FICK IGENOM DET!
 
Nu ska vi bara få till de sista ritningarna, vilka ska ut på grannåhörande igen (tredje gången) en vecka, efter det ska vi enligt handläggaren kunna få ett bygglov. HÅLL ALLA TUMMAR NI KAN!
 
Må gott!
Sanne