Uppdatering...

Först vill jag säga till er alla, vi känner till huset i Kungsbacka! För er som inte hört eller sett, ett hus i ett glashus (eller i detta fall ett växthus) ligger ute till salu utanför Kungsbacka. (Hemnet) Man kan ha åsikter om huset, både positiva och negativa, men det går jag inte in på här. Vi kände till att ett HouseInHous skulle byggas i Kungsbacka (vår arkitekt var inblandad i detta bygge) men vi visste inte om att det skulle säljas. 
 
Nu till vårt projekt....vi har jobbat vidare med kommunen och våra avtal. Teknisk samråd har genomförts, vi väntar nu på två offerter innan vi kan lämna in de sista färdigställandeskydden, sedan kan vi starta bygget. Vi har idag haft möte med vår byggare och hans förmän och satt upp tidsramen för detta året i alla fall. Mötet kändes mycket bra, bra killar som har fokus på kvalitet.Vi börjar med sargen till glashuset. Det är 100 ton betong som ska läggas i en form så att glashuset inte flyger all världens väg ifall stormen sätter in. När den är klar så ska stålkonstruktionen till glashuset monteras, glastaket läggas och sedan lägger vi plattan. Vi undersöker just nu om glashusleverantören måste ha en saxlift eller inte, om inte så bygger vi snabbt vidare med plattan. Om de absolut måste ha saxlift så kan vi inte gå igång med plattan förrän sarg, stål och glastak är monterad. Det innebär en förskjutning på 5-6 veckor. Vi hoppas att det går att lösa så att inte kylan blir ett problem för oss. 
 
I veckan så var NSVA och kopplade på dricks- och spillvattnet till vår tomt. Jag var med en halvdag och det var roligt att se hur de jobbade. Även om VA SYD jobbar med dessa frågor så har jag aldrig varit med ute och sett hur det fungerar live så det var kul att se det på nära håll och på vårt hus. Lägger upp lite bilder på hur det såg ut.....
 
Nu är både el och vatten påkopplat, nu ska vi bara få det inkopplat innan v.33 så att byggarna har tillgång till el och vatten.
 
Igår var vi och hälsade på vår köks- och badrumsleverantör. Vi är inne på detaljer nu men allt utom porslinet är valt nu. Porslinet väljs när badrummen  är klara för det blir mycket lättere att välja färgen i dagsljus och på plats. 
 
Vi tittade också på kranar (blandare), duschblandare, duschväggar och toalettstolar. Vi tror att vi har grepp på vad vi vill ha nu. 
 
Det enda som vi inte har riktigt koll på är vem som ska slipa betonggolvet. Ev så fick vi en kontakt idag men om någon känner till en bra kille/tjej som är riktig duktig på att slippa betonggolv i Skåne så hör gärna av er.
 
Och så har journalister hört av sig igen, de vill gärna få med bygget i tidningen men vi har meddelat att vi vill vänta tills vi sätter igång. Vet inte hur många gånger de fått detta svar :)
 
Ha det gott i regnet, mys inne istället för ute :)