Vem behöver CAD ritningar...

när man har Teddy. Teddy är svetsare på Kävlinge Mekaniska. Vi har träffats några gånger, Teddy och jag, första gången förra sommaren där vi inledde de första samtalen om trappans utformning. Sedan har det gått mer än ett år och för några veckor sedan träffades vi i glashuset så att han skulle få ett hum om miljön.
Igår träffades vi i verkstaden. Där ritade Teddy och hans kollega Gert upp miljön i verklig skala på verkstadsgolvet. Trappans ska vara rak och gå ut från väggen utanför badrum och tvättstuga. Den kritiska punkten är dörren från tvättstugan. Vi mätte upp trappan och sedan vred vi den fram och tillbaka för att komma fram till bästa läget.

När vi hittade läget så började Teddy måtta och mäta för att få till plattformen längst upp på trappan. Till sist hade vi en färdig ritning i verklig skala :D


Det är mest jag som står för färg och form så trappan har fallit på min lott. Dock har vi diskuterat trappans utseende mycket eftersom den ska vara en möbel i glashuset. Jag har hela tiden haft en bild av hur trappan ska se ut men velat lite på färgvalet. Från början ville jag ha en rostig trappa med trappsteg i ek. Nu när processen med alla andra färgval i och på huset har satt sig så är vi också överens om trappans färg. Allt blir i svart, hus, fönster och trappa. Stegen blir i antingen ek eller svartlackerad järn. Räcken i stål så att murgröna kan slingra sig uppåt. Trappan kommer att vara 1,5 meter bredd så den kommer att synas och ta plats.