glashusetihäljarp.blogg.se

Med detta hus vill jag och min man skapa ett fantastiskt boende där vi kan bli självförsörjande på grönsaker, frukt och bär, minska vår miljöpåverkan och kunna vistas ute större delen av året. Vi flyttar till Häljarp fysiskt men vädermässigt flyttar vi till norra Medelhavet.

Vi har och har haft mycket besök i helgen

Kategori: Bilder

I fredags besökt Anna, Jocke, Thea och Max oss. De hade vägarna förbi och svängde inom för att se bygget. På kvällen kom Simon och Anna, sonen och svärdottern för att äta och då passade vi även på att titta till huset :)
Tyvärr tänkte jag inte på att föreviga dem...men när Magnus och Eva besökte oss påskafton så var minnet med mig!

I helgen har vi också planerat mycket, med el och smarta hemlösningar (Olof) och planering av bygget framöver (Sanne). Tidplan har tagits fram, nu ska tidsplanen bara förankras med alla också. Vilket pågår!
I fredags besökte vi även Löddeköpinge plantskola, där vi botaniserade bland plantor, buskar och träd. Tittade främst på surjordsbuskar, bl.a Magnolia. Vi ska fylla hela kanten mot norr (ca 40 meter) med rododendron för att den är vintergrön, Magnolia för att den är vacker tycker jag och så två växter till som jag inte har bestämt än. Det får inte bli för många sorter, 3-4 olika sorter så att det inte upplevs som rörigt i rabatten. Denna rabatt ska vi försöka få till i höst.

Här en praktmagnolia med djup rödlila blommor

Och Yulan med vita vackra blommor

Kommentera inlägget här: