Det var några dagar sedan sist...

Varje kväll tänker jag; nu ska jag lägga upp nya bilder på bloggen men orken tar slut. Vi kämpar verkligen för att kunna flytta in! Vi är på bygget från tidig morgon till sen kväll! Vårt slutsamråd blir inte i dag! Vi har flyttat fram det till torsdag...förklaring längst ner!
De senaste dagarna har vi gjort följande: Tobias, svärsonen, har byggt en tv-vägg, superfin tycker jag! Lite bilder från detta bygge...


Tobias gjorde detta på två kvällar! Superduktigt! Jag är så nöjd...Tack Tobias! Nu ska det bara spacklas och målas!

Ronny, rörläggaren, har installerat toalett och duschblandare i lilla bad samt blandare i tvättstugan!

Höjdegårds plåtslageri, har levererat lite plåtdetaljer, bla dörrbläck under alla utgångar från huset till glashuset, mellan dörrpartierna i innergården där stålpelaren syntes och längs sargen. Sargen är inte jämn på ovansidan och därför har vi haft mellanrum mellan glaspartierna och sargen på vissa ställen. Detta har vi nu "täppt" igen genom att montera en plåtbit mellan sarg och glas. Det blev jättebra!

Som jag skrivit innan så är det jag som monterar Ikea möbler i vår familj. Sedan hjälper Olof mig att bära och sätta möblerna på plats. Här har vi lyckats montera ihop tvättstugan. Till vår hjälp har sedan Micke vår kompis, hjälpt oss såga till passbitarna som sitter runt om. Igår satte vi dit passbitarna, och elektrikerna Micke och Peter fixade eluttag och satte vitvarorna på plats! Så nu har vi en färdig tvättstuga. Vi testkörde tvättmaskinen och torktumlaren också! 

Micke och Peter har installerat alla spottar, de hål som syns är "elektrikernas". Det är de där plastlock man ser i taken som bara ska vara där :). Resten av veckan ska de kontrollera så att allt fungerar. Idag kommer också Mats som installerar DigitalStrom, vilket är vår smarta hemlösning. Han blir förhoppningsvis klar idag också.
Vad är kvar då? Jo, våra bänkskivor är inte klara! De kommer installeras i morgon. Det rör sig om skivorna till köksbänken, köksön och till båda badrummen. Eftersom de inte är monterade så kan vi inte koppla på blandarna och då godkänns inte inflyttning! Så nästa tid byggnadsinspektören hade var på tisdag kl 10! Och då j-kla flyttar vi in!
Jag har gjort sådant där som inte syns, dammat av allt innan OVK, putsat fönster, skrapat bort färg och spackelrester på golvet. Olof har lagt mer marksten och fixat kattgrindarna till dörrarna. Detta ska vi fortsätta med hela dagen idag! Vad är kvar efter i morgon då? Inte mycket, vi har en dörr som ska monteras till kallskafferiet, golvet ska oljas, det sista på stupröret på garaget ska monteras och ett galler för utluften på fasaden ska monteras. Jo, dörrfoder i badrummen ska också monteras men vi måste få till samma vita färg som dörrarna. Susanne från Ekstrands fönster kommer till oss idag för att montera frostfilm på fönstret i kläddkammaren och då tar hon med sig dörrfoderna så att de kan måla dem i samma färg som dörrarna. Snart börjar nästa fas! Inflyttning!