glashusetihäljarp.blogg.se

Med detta hus vill jag och min man skapa ett fantastiskt boende där vi kan bli självförsörjande på grönsaker, frukt och bär, minska vår miljöpåverkan och kunna vistas ute större delen av året. Vi flyttar till Häljarp fysiskt men vädermässigt flyttar vi till norra Medelhavet.

Taket.....

Kategori: Bilder

börjar bli en följetong. Först tog det tid innan vi fick klart om leverantören kunde leverera fundamenten till taket, efter det skyldes det på de var tvungna att ställa om produktionen, när de till sist prioriterade "vårt" tak och äntligen fick iväg taket med lastbil, fastnade lastbilen i någon polsk hamn för skeppning till Sverige. En av färjorna ska repareras och då blir det tydligen förseningar i trafiken.
Förhoppningsvis kommer det i början av veckan men jag ropar inte hej förrän taket är levererat till bygget.

Annars börjar det bli träligt, bättre att det händer något litet varje dag än att vi står stilla som vi gjort nu i snart 4 månader. Ok, vi fick upp stålbalkarna i januari men det är allt. Vi jobbar verkligen för att bli klara till midsommar men det börjar se ut som att det kommer att dra ut på den planeringen också.
Positivt är att planteringssäsongen börjar snart, jag är redo i alla fall. I går hämtade vi mer murgröna, vi har hittat ett ställe här där det växer vilt. Det blev ca 60 nya plantor till samlingen. Har nu ca 250 krukor med murgröna, stora som små plantor.....det blir perfekt till trädgården.Kommentera inlägget här: