glashusetihäljarp.blogg.se

Med detta hus vill jag och min man skapa ett fantastiskt boende där vi kan bli självförsörjande på grönsaker, frukt och bär, minska vår miljöpåverkan och kunna vistas ute större delen av året. Vi flyttar till Häljarp fysiskt men vädermässigt flyttar vi till norra Medelhavet.

Vi har inte byggt huset för det här vädret..

Kategori: Bilder

Jag älskar värme... mycket! Men att jobba i medelhavsklimat är mindre behagligt och det sliter. Nästa vecka kommer att bli tuff, vi stänger till hela glashuset men kommer inte att få igång automatiken. I Rydebäck bor en kille som är servicetekniker för den väderstations automatik som vi har i glashuset. Nära och bra men han åker på semester på måndag och kommer inte tillbaka förrän den 19. Så vi hoppas på lite regn nästa vecka...
Sargen blev 4 cm för lång (detta har vi vetat länge) så Olof har tillbringat helgen med att skära bort 2 cm på varje gavel.
Nästan alla förberedelser inför putsning i morgon är också klart. Det är bara 2 sidor på garaget kvar. På måndag/tisdag ska norr och västersidan på huset vara färdigputsat innan glaset monteras. Vi vill inte ha varken primer eller pust på glasen. Oavsett skydd så finns risken alltid att något händer och här gäller det att minimera risker!KOMMENTARER:

 • emma säger:
  2018-06-10 | 15:54:12
  Bloggadress: http://nouw.se/islycka

  ja snart borde det komma regn...

  Svar: Ja men det ser dåligt ut. Om vi kunde få ett stilla sommarregn i några dagar hade det gynnat alla. Marken är så torr...
  Sanne

Kommentera inlägget här: