glashusetihäljarp.blogg.se

Med detta hus vill jag och min man skapa ett fantastiskt boende där vi kan bli självförsörjande på grönsaker, frukt och bär, minska vår miljöpåverkan och kunna vistas ute större delen av året. Vi flyttar till Häljarp fysiskt men vädermässigt flyttar vi till norra Medelhavet.

Byggmöte...

Kategori: Bilder

Igår hade vi byggmöte för att lämna över ansvar. Olof lämnar över projektledarrollen till Sanne, vår granne Daniel lämnar över den tekniska biten till Lars, anlitad byggingenjör. Olof kommer härefter sköta inköp, prata med leverantörer etc medan jag kommer att vara mer på plats vid bygget och driva på arbetet. Vi behöver bli klara med projektet.

Idag, fredag och i morgon lördag, ska byggarna bli färdiga med alla järnbalkarna till taket. De ska också lägga ner tjockare tvärgående balkar för att stötta upp gästrummet på andra våningen. På tisdag kommer rörmokarna Ronny och Lasse att montera upp avlopps- och vattenrör samt lägga golvvärmeslingor till gästrummet och toaletten.
Till höger om trappan kommer gästrummet med en liten kvadratmeter stor toalett att ligga. Hmm, toaletten är inte en kvadratmeter men rummet är det...
Balkarna väger runt 50-60 kg stycket
Här kommer balken till västra väggen att ligga nersänkt i frigoliten. De håller på att fixa till det i skrivande stund

Kommentera inlägget här: