glashusetihäljarp.blogg.se

Med detta hus vill jag och min man skapa ett fantastiskt boende där vi kan bli självförsörjande på grönsaker, frukt och bär, minska vår miljöpåverkan och kunna vistas ute större delen av året. Vi flyttar till Häljarp fysiskt men vädermässigt flyttar vi till norra Medelhavet.

Ventilationen på plats...

Kategori: Bilder

men den är inte färdigmonterad! Vi fattas några spjäll innan vi kan gå vidare! Man måste isolera den första biten av ventilationsrören in i huset och firman som ska göra det kan inte förrän nästa vecka. Men alla rör är i alla fall igenom alla rum och det känns som att det var sista svåra momentet. Så nu är det bara finlir kvar.
Eftersom vi har olika takhöjder så kan vi inte dra ventilationen rakt igenom rummen utan vi har fått böja upp och ner mellan övergångarna. Marginalerna att få till det i övergångarna är små då rören är tvungna att vara 125 mm i omkrets. Men vi lyckades :)
Idag har Micke och Peter, elektriker, satt upp elektroniken till taket och gardinerna. Spännande att se hur detta kommer att fungera när det är klart!