Sedan sist...

har det hänt lite grejer!
Som jag berättade om i förra inlägget var planen att få ner så många träd som möjligt! Och boy, vad det sågades. Meningen var att jag och Olof skulle göra det själva men min gode vän Katarina ville ha med mig till Sofieros stora trädgårdsfest så hon lovade bort sin man Sören som kan det här med att såga träd. Och som han slet, ja Olof också. Alla träd fälldes ner och sågades upp i vedbitar. Nu ska dessa bara klyvas.


Och nu fick vi helt andra vyer, eller rättare sagt är alla bilderna tagna mot söder så det är en och samma vy men olika vinklar




Tack Sören, vi uppskattar verkligen ditt slit och resultatet. Även om jag just nu tycker det känns lite för mycket insyn från första plan måste jag säga att från andra plan så har vi en mycket bättre utsikt nu när alla träd är borta. Här en lite sämre "före" bild

Och så här ser det ut från takterassen idag

Tillbaka till trädgårdsfesten, jag kommer att frångå min princip att inte lägga upp bilder på mig själv men detta var sluttampen på vår dag på Sofiero! Jag hittade en rostig lampa som jag ska ha vid lusthuset (som också är i rostigt järn). På denna ska jag låta murgröna (eller något annat kanske) växa så att den kläs in. Jag kan inte säga hur många frågor/kommentarer jag fick när jag gick igenom Sofiero med lampan i handen. Som tur var hann jag köpa den sista....

Ett av mina mål på Sofiero var att hitta Lisen Mahrs. För 4-5 år sedan så träffade jag på henne. Hon gör allt möjligt i rostigt järn och när jag såg hennes bokhylla så visste jag att en sådan ska jag ha i glashuset. Men hon var inte där, men det var hennes syster som talade om att hon dyker upp på söndag i Ängelholm istället. Men jag planerar också att åka till henne nästa gång vi åker upp till Halmstad då hennes verkstad ligger på vägen upp.
Måndag och tisdag har jag faktiskt gjort något jag inte gjort på hela sommaren. Jag har lagt mig på soldäcket och läst och njutit av de sista sommardagarna. Så nu har man fått lite färg vilket inte hänt de senaste två somrarna då jag bara haft bonnabränna. Men jag har tagit hand om grönsakerna förstås, det har blivit inläggningar och tomatsåser.
Och så har jag påbörjat arbetet med att "grena" av alla stora trädgrenar. Jag ska använda dessa istället för bambupinnar till tomaterna. Men jag har också lite andra ideér med grenarna såsom exempelvis att använda dem i spaljéer. Det tar tid men jag vet att jag har igen det längre fram. Och så vill jag återbruka det trädgården ger.

Igår fick jag ett paket....med fröer! Närmare bestämt 92 stycken. Några av dessa är Sara Bäckmos vinterkollektion :). Så nu ska här sås så att vi får igång grönsakerna tidigt nästa år!


Det var lite från den senaste veckan....


Må gott tills vi hörs igen! Sanne