Det lackar mot jul....

Då är vi i mitten av december, det går i rasande takt. Och det var några veckor sedan sist så här kommer en uppdatering.
Förra helgen hade vi besök av våra goa kompisar Disa och Dante. Det var första gången de besökte oss i nya huset. De sov över så vi fick en mysig start på helgen där vi myste tillsammans med långa promenader och soffhäng (vilket de älskar). Tyvärr blev bilden gul och det tror jag beror på att det var ett speciellt vinterljus den dagen.

Ute har jag hunnit med att plantera vitlök. 5 hela vitlökar gav 83 vitlöksklyftor. Nu hoppas jag på att det också blir 83 vitlöksplantor att skörda till hösten. Jag har köpt tre sorter som är bra för flätning vilket är en så härlig bild i köket. Att ha vitlöksflätor, egna, är en lyx.

En baksida av all odling är att man måste hålla alla krukor rena. Så det har blivit några kvällar i ute duschen där jag står och tvättar krukor, baljor, spannar och skoställ som jag använder på taket för bevattningen. Nu har jag bara två spannar kvar där de sista tomatplantorna fortfarande växer.

Olof har snickrat vidare på odlingsbänkarna. Tyvärr har det regnat för mycket på helgerna när vi är lediga så vi har inte kommit så långt som vi hoppats på. Men det springer ju inte ifrån oss :)

De ska bara skruvas ihop också

Vi är en familj som växer, och med det innebär det att barnen vill skapa egna traditioner tillsammans med sina sambos och barn. Så vart annat år firar vi jul tillsammans på julafton och vartannat blir det en annan dag i december. I år blev det den 13:e, luciadagen. Till dess bakade jag pepparkakor och ett pepparkakshus för första gången i mitt liv. Här är resultatet, lite snett och vint men jag har gjort det själv

I helgen fick vi också ett ryck efter att barn och barnbarn åkt hem, vi drog ut allt (utom soffan) ifrån tv-rummet och gjorde klart den berömda tv-väggen.

Så nu är den klar och väldigt svart. Men det blev jättefint och tv-n smälter in så fint. Meningen är att vi ska sätta upp den på väggen men anordning måste inhandlas först.

För er som känner mig så vet ni att jag älskar levande ljus och inte är så förtjust i artificiellt ljus. Så när jag hittar ljusstakar som är vackra och fina så har jag väldigt svårt att motstå frestelsen. Så igår blev det en tur till Furulund där det finns en smed som tillverkar de här fina ljusstakarna. Den ena är en kalla, väldigt vacker!


Over and out för denna gång! Ha det så gott tills vi hörs igen! Om jag inte hinner lägga in jul så vill jag passa på att önska alla en riktigt GOD JUL oavsett var i vårt avlånga land.
Sanne