Det blåser, regnar och viner runt knutarna....

Fy vilket väder vi har/haft, idag blåste det 13 sekundmeter hos oss. Skönt att glashuset skyddar oss så vi fortfarande kan jobba med trädgårdsarbetet även om det inte är ute. Det finns alltid små projekt att jobba med, även i glashuset!
Jag har sått fröer, det gör jag kontinuerligt under jan-maj. Nu sätter jag grönsaker som ska stå sig till vintermånaderna nästa år 2021(januari-mars) men också grönsaker för i år såklart! Broccoli, purjolök, kronärtskocka, chili, paprika, tomater, gurka, sallat, ärtskott, jordgubbar m.m. Så här ser skörden ut efter några veckor efter sådd





Jag har även sått en mängd blomsterfröer vilket är nytt för mig. Har mer koncentrerat mig innan på mat :)
Vi var lediga torsdag och fredag, vi firade nämligen 10 år som gifta i torsdags! Och i fredags var det jättefint väder, så vi hann med lite arbete i trädgården. Vi flyttade (nästan) alla träd och buskar från den tillfälliga växtplatsen som egentligen är köksträdgården. Vi ska snart påbörja anläggningen av två odlingsbäddar till. Det är syftet med flytten. Men en del växter får tyvärr en ny tillfällig växtplats igen. Eftersom vi inte kommer att hinna bygga pool och trädäck i år så kan vi inte plantera i väster eftersom vi ska ha möjlighet att ta in en grävare när det är dags och då ska inga träd vara i vägen.

Bambun ska planteras mellan garaget och entrén så de får stå kvar tills Olof grävt groparna....han är snart på gång!

Den tillfälliga planteringen

Vi håller också på med att göra en dörr som ska sitta i de stora dörrarna till glashuset. Vi planerar att göra två så får vi se om det räcker. Dörrarna ska fungera som luftinsläpp och hålla katterna kvar i glashuset på sommaren. De kommer ändå få tillgång till kattgården som vi ska bygga i år. Bilder på lösningen kommer senare.
I lördags hämtade jag sättpotatis från Larsviken. 15 kg av olika sorter ligger nu för groning. Så det blir till att få klart odlingsbänkarna innan april så vi har potatis till midsommar. Det är tidiga sorter, sommarsorter och höstpotatis.



Det var allt för idag, vi hörs snart igen!
Sanne