God fortsättning på 2022

Här kommer en häftig och härlig bild på vårt hus från nyårsafton. Bilden är tagen av vår granne.
Efter en kall december så kommer en mildare januari, det känns bra för mig och mina citrusväxter! Det var lite tufft ett tag i december för växterna men vi har bäddat in dem i filtar och handdukar och hoppas på det bästa. Men jag tror snart att risken är över och då åker de av.
 
 
 
Jag hann med att tvätta alla hinkarna i smällkalla december, jag frös verkligen om händerna ska ni veta men samtidigt stressade det mig att låta hinkarna stå ute i kylan eftersom plasten tappar sin hårdhet och spricker således lätt. Men efter 20-30 min där jag frös så tänderna slog emot varandra så blev de plötsligt varma och klarade av tvättningen. Och det hjälper såklart med vattnet i tanken också då detta vatten är mycket varmare eftersom det ligger djupt under marken.
 
Jag har fortfarande mat kvar ute, potatis som ligger nerbäddad under halmen har klarat sig fint. Jag har dock grävt upp ett par hundra kg potatis redan och har någonstans runt 50 kvar. Grönkål och broccoli finns kvar men purjolöken drabbades av purjolöksmalen så det blev inte mycket kvar på dessa. Och de växte sig verkligen fint i början av säsongen.....men så är det! Tror jag ska täcka purjolöken i år, den saknas nu i vinter. Jag har även rensat ganska många bäddar i december och fått ner bokashi innan vitlöken planterades.
 
 
 
 
Jag groddar jättemycket, vi använder det som sallad. Har alltid en groddodling på gång. Här en groddblandning med stora och små groddar. Dock är jag mer förtjust i enbart alfa alfa groddar hittills men man måste ju testa sig fram till de goda sorterna 
 
Vi har verkligen kämpat med pooltaket och nu har vi så lite kvar (ytterligare förankning i trädäcket) så jag kan säga att vi är färdiga. Det är bara lite småputsning kvar! Så nu kan vi titulera oss pooltaksbyggare också :)
Under december och januari har vi varit ute nästan varje dag oavsett regn eller kyla för att montera sista delen av taket, sätta ihop alla fyra takdelar, montera alla gummilistor, pumpa ut vatten ur poolen samt damsuga ur poolen. Vi är nu klara för att börja bygga trappan. Ännu en milstolpe då poolen nu är skyddad från nederbörd.
 
Fjärde pooltaket 
 
 
Gummilister mellan de olika taken, dessa var de enklaste att montera. De andra har jag kämpat så in i...med. Varje list ska vara mer än 5 cm längre än sitt utrymme då gummit krymper med åren. Blåsor i händerna? Ja det har jag fått!
 
Gavlarna på plats
 
 
Vi har pumpat ur poolen och brunnen kontinurligt under vintern, det har ju regnat på bra. I helgen hyrde vi en pump som tar ner till milimetern och sedan damsög vi upp resten. Som mest var väl poolen fylld med 40 cm vatten.
 
Några lecablock som ska vara till poolen. Trappan ska inte vara där utan till vänster om skimmern (utloppet) och i bild. 
Lamporna 
 
Den tillfälliga trappan ska monteras ner när vi fått upp den andra. Och så fort trappan är murad så ska linern monteras. Men den monteras inte av oss :) utan den tjänsten köper vi. I bild ser ni också inloppen (de små ringarna) och jetstreamen (så att vi kan träningssimma)
 
Det var allt för idag! Var rädda om och sköt om varandra där ute!
 
/Sanne