Träningshelg

Vi började lördag morgon att flytta allt byggnadsmaterial som står mellan sydöstra trädgårdslandet och förrådet i sydväst. Vi har kånkat och flyttat diverse marksten, tegel, isoleringsskivor, kullersten och trä. Nu ska här snart grävas för pool, vattendränering och el. Vi behövde också få fritt för att kunna planera vilken lösning vi vill ha i detaljerna.
Före
 
Efter
 
Vi har flyttat allt så att det ska vara lättillgängligt där det ska användas. 
 
I kattgården står just nu siporexen som vi ska bygga mur av och isolering som ska ligga i botten av poolen
 
All jord och makadam ska stanna kvar på tomten, vi ska fylla upp där det behövs och runt poolen, så att marknivån höjs. När det är gjort kan jag börja bygga de sista bäddarna. Vi kan mura upp muren som ska ha utekök på ena sidan och planterings- och arbetsbord på andra sidan. Med tak över på båda sidorna så att man kan arbeta skyddat och i lä. Det här ser jag fram emot. 
 
Jag har städat och rensat ogräs runt om i trädgården. Inte helt klar men det är inte så mycket kvar. Tänkte ta resten kommande helg. Ju mer man hinner ta på våren desto mindre jobb med det i sommar. 
Alla blommor jag försått har planterats ut. I juli så kommer denna bädd blomstra, tillsammans med kronärtskocka och lite kålplantor. 
 
Vi har just nu ett litet problem med takluckorna. Förra veckan lossnade en splint från en av takstängerna. Takstången förlorade sin funktion och när rutorna skulle stängas så slog den i glasrutan. Så nu har vi stängt av hela raden mot norr. Det innebär att det blir varmare eftersom rutorna inte kan öppnas fullt när det behövs. 
Liten splint kan göra stor skada
Ni ser takstången i mitten, det är den som tappat funktionen så varje gång luckorna stängs så slår det i glasrutan vilket låter rätt högt kan jag meddela :)
Leverantören från Danmark kommer nästa vecka och lagar skadan, så vi överlever nog till dess...
 
LIte bilder från växtligheten ute
Jag täckodlar så mycket jag kan, potatisen till höger ska täckas med ensilage (som finns i den blåa plastsäcken i bild)
 
60 st sparrisplantor som ska planteras så snart jag byggt de nya bäddarna i söder
 
Bär allén växer på som bara den...
 
Och allt annat också. Förra året så var det en j-kla kacklande från fåglarna. Jag tyckte det var mysigt tills jag insåg att de hade käkat upp alla körsbär. Nu förebygger vi det med näten
 
Hemmagjorda sparris, ni anar inte hur gott det är! Man kan i princip äta halva rå, det smakar himmelskt. Vi har skördat många redan och kan skörda fram till midsommar. Dock låter jag de smala vara till nästa år. De får helt enkelt gå upp i blom!
 
Det har varit torrt i maj. Vattentanken sinade igår, precis lagom till dagens regn. Så nu hoppas vi det kommer så mycket regn att den fylls helt igen.....
 
Inomhus frodas det också på, det märks att det är sommar här inne. Blåregnen har blommar eller blommat över, murgrönan fylls på med nya, stora gröna blad, nerium påbörjar sin blomning (bild kommer nästa gång) och frukten börjar bli stora (persikor, persimon, fikon, oliver, sharon och granatäpplen)
Tomaterna växer också
Ny variant av tomatplantering år, längs med köksfönsterna
 
Paprika och chili har äntligen planterats när sallaten tar slut
 
Och så har vi alla tomater på taket....jag är inte helt klar än, det ska ut ett 20-tal plantor till. Det blir sammanlagt 300 tomatplantor på taket och runt 100 på bottenplan. Jag tänkte försöka mig på lite hobbyförsäljning i år...
 
 
Det var allt för denna gång! För den som undrar kring träningen, i lördags kom jag upp i 28 000 steg, På söndagen hälften :)
 
Sköt om och var rädda om er/varandra!
 
/Sanne