glashusetihäljarp.blogg.se

Med detta hus vill jag och min man skapa ett fantastiskt boende där vi kan bli självförsörjande på grönsaker, frukt och bär, minska vår miljöpåverkan och kunna vistas ute större delen av året. Vi flyttar till Häljarp fysiskt men vädermässigt flyttar vi till norra Medelhavet.

Status....

Kategori: Bilder

Det var ett tag sedan jag uppdaterade läget! Så här kommer status för september!
 
För två veckor sedan fick vi till ett möte mellan vår byggare Tony, glashusleverantören Sten, kontrollansvarig/kvalitetskontrollant och oss själva förstås! Det blev ett lyckat möte, Tony och Sten pratade samma språk även om den ena pratade danska 😀👍 Nu väntar vi på att Stens första ritning på glashuset integrerat med boningshuset! Spännande....
 
Under tiden har vi ritat in var all el och VA ska vara i huset, skickat dessa till rörläggare och elektriker! Efter det har vi haft möte nr 2 med var och en och fått hemläxa igen! Igår ritade jag ett badrum och tvättstuga, i morgon blir det ett badrum till och toan där uppe! Likaså till elen! Efter det tar Daniel (vår blivande granne) över och ritar in dessa i husritningarna så att det blir klart till konstruktionsritningen för VÀ och el. Mycket som ska synkas 😳
 
På fredag blir det träff med kakelsättare, vi hoppas det mötet blir bra! 
 
Ses och hörs 👋🏼

Bilder tagna söderifrån

Kategori: Bilder

I lördags cyklade vi in till Landskrona och cyklade då mellan E6 och vår tomt över Saxån. Då fick vi en första glimt av tomten söderifrån. Det vita huset tillhör våra grannar till vänster och vårt hus kommer att ligga bakom de bruna träden. (Vi försökte spara träden men de verkar inte ha tagit sig)

Nytt på fronten är att vi har haft ett första möte med va-killen. Tycker vårt första möte gick bra och nu väntar samtliga entreprenörer på att vi ska lämna över våra önskemål. Vi sitter just nu och planerar för fullt var alla eluttag, fiber, taklampor, spottar, brytare, toaletter, vaskar, utkastare etc ska vara i huset. Likaså var vatten och el ska dras i trädgården. Mycket att tänka på :)