glashusetihäljarp.blogg.se

Med detta hus vill jag och min man skapa ett fantastiskt boende där vi kan bli självförsörjande på grönsaker, frukt och bär, minska vår miljöpåverkan och kunna vistas ute större delen av året. Vi flyttar till Häljarp fysiskt men vädermässigt flyttar vi till norra Medelhavet.

Marken tillplattad och paddad

Kategori: Bilder

Nu har alla högarna med grus lagts ut på tomten, vi har höjt nivån med ca 30-40 cm och det är ju bra.

Byggvattnet installerades idag så nu är allt klart för att sätta igång hela projektet

Trafikkaos i Häljarp

Kategori: Bilder

Om ni läst HD så har ni sett att Häljarp har trafikkaos sedan motorvägen stängdes av i torsdags kväll. För vår del blev det påtagligt, vi bor ju bara en liten bit därifrån. Vi bor mellan Saxtorpsskogen och Häljarp utmed Barsebäcksvägen. Från Lundåkra trafikplats är trafiken omdirigerad runt Saxtorp till Asmundtorp och sedan tillbaka till Landskrona. Och det är bara boende och byggtrafik som får köra utmed Barsebäcksvägen till Häljarp men vi har sett stora lastbilar, tyskar, danskar, finnar, norrmän, litauer, holländare, italienare, slovaker etc. Och många kör som om de körde på motorvägen, på en 70 väg som inte är särskilt bredd. Folk är helt galna. Vi brukar kunna gå och cykla längs vägen men nu är det rena självmordet att gå för långa sträckor.
https://www.hd.se/2017-08-11/brobytet-en-kamp-mot-klockan

Vi var och tog lite bilder kring vägarbetet...

Konstigt att se en tom motorväg

Vi gick 16 km igår, bla gick vi till tomten och där hade byggelen blivit installerad. På måndag kommer de och installerar byggvattnet. I slutet av nästa vecka så preparerar de det sista av gruset. Sedan kör vi igång v. 34 med att forma sargen till glashuset. Nu så....

Mer markarbete

Kategori: Bilder

Förra sommaren grävdes matjord bort från tomten, ca 600 kvm, och fylldes med makadam. När utsättningen gjordes för några veckor sedan upptäckte vi att det inte räckte till. Så det blir till att fylla igen med mer makadam.... Nu är vi nära, i alla fall ser vi ett slut på projekteringen, ett ljus i tunneln (vi har kommit över på andra sidan, vi är i mål)....åtminstone när det gäller allt pappersarbete. Nu sätter vi igång med den mer handfasta fasen, själva byggandet. Vi ser båda så in i helskotta fram emot att gå in i denna fas :) Vi är otroligt glada över att ha tagit oss så här långt, även med alla hinder på vägen, och i sommar har jag verkligen längtat efter en trädgård att ta tag i. Det kliar i de gröna fingrarna... Slutet av v 33, början av v 34 så börjar vi med att forma upp sargen till glashuset. Detta kommer att pågå ca 2 veckor och efter det så ska det armeras och gjutas....låter enkelt men vi måste få till rör för allt som ska gå igenom sargen också (såsom rör till vatten och el) eftersom betongen gjuts 1 meter ner i marken. Så planeringen för trädgården måste också göras i grova drag, och det har jag ju tänkt på länge så en övergripande plan finns. Hoppas bara att jag tänkt på allt :)