glashusetihäljarp.blogg.se

Med detta hus vill jag och min man skapa ett fantastiskt boende där vi kan bli självförsörjande på grönsaker, frukt och bär, minska vår miljöpåverkan och kunna vistas ute större delen av året. Vi flyttar till Häljarp fysiskt men vädermässigt flyttar vi till norra Medelhavet.

Nu drar vi snart igång igen

Kategori: Bilder

Januari är snart över och det har inte hänt så mycket på bygget. Vi har fått upp balkarna och dessa är rostskyddsmålade. Fönster, ytterdörrar och glasdörrar är beställda och levereras någon gång i slutet av februari. Likaså vikdörrspartierna.
Nästa fas är taket och det verkar som att leverantören strulat till det lite. Dock verkar det som att de måste leverera senast på onsdag men vi vet inte ännu hur det går med den saken. Oavsett så kommer vi i veckan att mura upp det sista som ska muras upp så att vi är klara när taket kommer.
En vän till oss med stort fotointresse var och fotade häromveckan och här är resultatet. Tack Tord, bilderna blev jättefina!Taket är försenat...

Kategori: Bilder

Leverantören är tydligen tvungen att ställa om maskinerna eftersom vissa partier är längre än brukligt. Tydligen inte så vanligt att man beställer över 7 meter långa takelement. Så nu vet vi inte riktigt när taket levereras. På tisdag har vi möte med byggaren, vi får se vad han säger då!

Olof har kämpat med att rostskyddsmåla stålbalkarna denna vecka. Vi räknar med att han är klar idag. Jag har städat huset vi bor i, det behövdes :)
Lite bilder från morgonen idag, med snö på glastaket, kändes ombonat även om det är öppet i gavlarna.Belysning!

Kategori: Bilder

Belysning kan vara så enkelt men ack så svårt med dagens teknik.
Genom släkt så har vi fått kontakt med ett schweisiskt företag som heter RIBAG som levererar en portfölj med olika belysningslösningar. De samarbetar med ett företag som heter Digitalstrom. Företagen tillsammans levererar en intressant lösning med belysning som integreras med larm, audio och video, säkerhet, värmesystem plus mycket mer.

Exempel på lösningar; rörelsesensorer ute kopplas till belysning inne som blinkar eller skickar sms till mobilen om någon obehörig vistas i trädgården eller vid dörrar/fönster, rörelsesensorerna kan också kopplas till högtalare som spelar musik på hög volym, ytterbelysning blinkar om någon kommer för nära i avskräckande syfte, fuktsensorer, rökdetektorer integreras och kan skicka signaler till högtalare som börjar spela musik, ja möjligheterna är oändliga.

Eftersom vi vill att båda husen ska integreras när gäller belysning men också säkerhet och larm så tvingas både vi och leverantörerna tänka utanför boxen. Sedan i september har vi projekterat och förhandlat fram och tillbaka med företagen, och till sist hittat en lösning som inte kostar oss skjortan. Vi tror lösningen kommer att bli riktigt bra.

Igår städade vi golvytorna inne i huset. Nästa vecka kommer en kille som ska mäta upp golvet för att det ska bli rätt mängd flytspackel på golvet. Vi tog bort rester av elementlim som hamnat på golvet när de murade upp väggarna och sopade upp allt skräp och damm. Idag kör vi bort byggavfall.