glashusetihäljarp.blogg.se

Med detta hus vill jag och min man skapa ett fantastiskt boende där vi kan bli självförsörjande på grönsaker, frukt och bär, minska vår miljöpåverkan och kunna vistas ute större delen av året. Vi flyttar till Häljarp fysiskt men vädermässigt flyttar vi till norra Medelhavet.

Helgens slit...

Kategori: Bilder

Eller jobb kanske jag ska säga. Det har faktiskt varit en helg där vi fått mycket gjort!
Vi har grundat och förberett markunderlaget för att lägga marksten, det har tagit sin lilla tid. Men det underlättar så mycket när man ska lägga stenen sedan. Resultatet så här långt ser ut så här

Det blir två nivåer så ett trappsteg planeras in. Bilder kommer när det är klart! Likaså ska här byggas upp en damm, planteras stora träd och mindre olivträd, citrusträd och diverse buskar. Här ska bli en medelhavs trädgård!
Jag har också hunnit med att städa lite bland tomatplantorna (några paprikor och chili också) och tvättat alla hinkar och baljor inför nästa säsong!
Vi har ju också hunnit med den tredje bädden. vilket också syns på bilden!
(null)

Målat spalje har vi också gjort...

Och så har jag hunnit med en laddning tomatchutney och tomatmarmelad. Och en liten burk inlagda gröna tomater! Detta blir gott till grillat kött i vinter!

Så här mycket har murgrönan hunnit växa till sig, på vissa håll så högt som över 150 cm. Inte dåligt på en sommar!

Må gott!


Denna vecka...

Kategori: Bilder

har varit väldigt förkylt. Jag har gått från rinnande näsa till ont i halsen och ett j-kla hostande. Så det har inte blivit någon marksten i veckan. Det var annars tanken att lägga västra trädgården.
Men Kulletorp designgolv har fått desto mer gjort denna vecka. Vi vill sudda ut gränserna mellan ute och inne och därför har vi valt att lägga samma golv som vi har inne i huset även på innergården. Det blev så himla bra och snyggt. Så dessa bilder är för dig Micke, fantastiskt bra jobbat! Micke och Rodrigo har varit här och slitit, några kvällar till 22.
Dottern Hanna satte solrosfrön tidigare i sommar där jag fick en planta. Satte ut den i jorden och där växte den till sig, runt 2-2,5 meter! Tyvärr knäckte en hård vind stjälken men den har fått nytt liv inne. Så dessa bilder är för dig Sarah/Hanna!

Må gott!


Veckans projekt...

Kategori: Bilder, Trädgård

Vi började jobba i måndags...8 veckors semester tog slut och jag har aldrig varit tröttare efter en semester som det här året!
Vi har i alla fall försökt oss på lite i glashuset och 2 av 4 odlingsbänkar är klara, ja det vill säga odlingsbänkarna i sten. Vi ska ju ha några i trä också.
Igår lovade jag att lägga upp artikeln från HD/Landskrona Posten och här kommer den. Vet inte om det går att läsa så mycket men det kan vara kul att se..
Nu är det kväll och vi firar helgen med ett glas Cava i soffan på takterassen! Sköt om er tills vi ses och hörs! Sanne