Snart första advent...

Vi har jobbat på att lysa upp glashuset....förra året var vi lite sent ute med tanke på att ju senare ju kallare och att få upp många meter ljusslingor tar lite tid, så i år började vi redan för två veckor sedan innan kylan slår till. Här kommer lite bilder från igår kväll!




Ni som kör förbi på motorvägen får gärna lämna kommentarer på hur det ser ut!
I lördags hade vårt barnbarn Vidar sin namngivning i Väsby och då passade vi även på att hämta gran från Södåkra gran som ligger på Kullahalvön. Den är runt 3,5 meter hög och säkert 1,5 meter vid. Pampig är den.

Igår planterade vi om träd och buskar, med det menar jag att vi flyttat de träd vi planterade förra året från vår tillfälliga plantering till permanenta platser. Och så flyttade vi buskar till platsen där träden var tidigare....lite katten på råttan...Till helgen flyttar vi en massa buskar. Det syns inte så mycket men 6 träd blev det. Och så planterade jag en massa murgröna vid armeringsmattan som vi satte upp förra helgen




Jag har ju glömt att visa er hyllan som jag beställde från Trädgårdsverkstan och Lisen Mahrs. Den är jättefin, 2,4 m hög och 90 cm bred. Just nu är den utan hyllplan. Dessa ska jag själv tillverka, det ska bli samma material som våra golv, med ett lager av designgolv i betong.

Michael Vaher som äger Designgolv i Skandinavien ska utbilda mig till att lägga betongen själv. För som ni vet så har vi inte vetat hur vi vill ha trappstegen till trappan ute i glashuset. Jag ville helst ha samma golv som innegården men för tyngdens skull måste vi ha ett lättare material och Micke kom på lösningen. Vi bygger golvet på en cellplastskiva med armering vilket gör att jag får som jag vill :). Och då kom jag på att jag även kan göra hyllplan på samma sätt! Så i januari ska jag utbildas....ska bli så kul!

Måste också visa er att mina tomater fortfarande levererar....har ju ca 20-30 plantor kvar! Till helgen åker nog ca hälften ner men tomaterna kommer räcka december ut. Otroligt! Dock är det inte korgar som under säsongen men för mig räcker det att vi inte behöver köpa tomater. Dock har det blivit någon rotsak och salladshuvud som inhandlats men vi är ganska självförsörjande fortfarande


Det var lite efter helgens arbete....ha det gott tills vi hörs igen!

Sanne