Veckans arbete...

I vintras köpte jag ett begagnat skåp för att dölja alla skor och stövlar som står ute vid entrén i glashuset. Och för att skydda skorna för att blekas av solen. På bilden såg skåpet svart ut men när Olof kom hem med det så var det brunt. Nu har jag målat skåpet och satt svart film på glasrutorna. Så här blev resultatet, inte hantverksmässigt men jag är ju ingen hantverkare/målare heller. Det får duga...


Och så här blev resultatet

För ca 1,5 år sedan fick vi vårt första lass av planteringsjord. Nu när jag fyllt bäddarna så tog högen äntligen slut och i veckan var det dags för andra lasset, 13 ton planteringsjord levererades. Som ni ser har vi redan tagit en bra bit av högen redan. Vi har två odlingsbäddar som ska fyllas på men sedan ska det vara till alla rabatter som ska anläggas i sommar.

En annan sak vi upptäckt i år (det är en sak att höra det från andra men att upptäcka det själv med egna ögon), är vikten av att lägga ogräs och jordtuvor med ogräs i en påse för att upptäcka att det blivit till ren jord året efter. Så nu åkte de tillfälliga komposterna bort och nu ligger ogräset i påsar för att bli fin jord till nästa år.

I helgen anlade jag den fjärde av odlingsbäddarna. Som jag berättat om tidigare så är det återvunnet sandstenstegel (de sa från Klagshamns tegelfrabrik?) som vi köpte 10 pallar av från Malmö återvinningsdepå. Och på teglet sitter det fortfarande lite murfog kvar och det måste skrapas bort innan jag kan limma ihop bäddarna. Det tar tid att skrapa bort alla sidor på varje tegelsten och det tar tid att rikta in första lagret, men på ca 10 timmar blev jag klar med bädden.

Och så är en del nyfikna på mina sticklingar inomhus.Jag har aldrig odlat så här mycket för. Det är såklart tomater, runt 30 olika sorter, gurka, chili, paprika, butternutpumpa, savoykål, brysselkål, vitkål, spetskål, broccoli, YinYangböna, ärter (vet att man inte behöver men jag vet att det fungerar att förså) , Borlottoböna, kålrabbi, lök, salladslök, purjolök, bondböna, Romanesco (blandning av broccoli och blomkål) blomkål, squash, physalis, sockerärtor , sparris mm. Och för första gången i mitt liv så jag även annueller, 1-årsblommor. Och bienner, 2-årsblommor. Några sorter jag kommer ihåg på rak arm, Lobelior, Dahlior, prästkrage, borstnejlika, slingerkrasse, malva, aster....är inte så bra på att komma ihåg blommor än. Och många av det jag har rabblat upp här är inte bara en sort utan många sorter. Så här är hela min samling:
De tre första bilderna är från rummet vi kallar förråd.



Följande två är från köket


Och de sista är från vardagsrummet


Och då har jag inte tagit upp det som ska sås ute framöver.
Olof säger att jag är galen :), ja, det ligger kanske något i det!

Hörs snart igen!

Sanne