Slutet gott....

I början av pandemin sa jag till Olof, vi ska skapa något gott av att vi isolerar oss. Även om vi inte isolerat oss helt så har vi verkligen jobbat hårt i trädgården. Vi valde att göra 2020 till ett trädgårdsår och det kommer vi även att göra med 2021. Vi ska bli klara med att få bort ogräset 2021. Målmedvetet där varje timme räknas.
Innan jul så tog vi bort markstenen kring trappan ute i glashuset. Vi grävde bort all stenmjöl och byggde upp konstruktion för att lägga trädäck istället för markstenen. Vi skulle ha gjort det från början men det är så lätt att vara efterklok. 
 
 
 
Med trädäck blir det en helhet eftersom betonggolven och trädäcken räknas som inomhus och där går vi utan skor men markstenen räknas som utomhus och därmed går man med skor. Så med trädäckslösningen blir det mindre pekpinnar till våra gäster och vi behöver inte städa ihjäl oss. 
 
 
Det ljusa träet är inte impregnerat, utan kommer att laseras så snart det blir lite varmare. Och det högra träet är som ni säkert ser impregnerat och det kommer jag att impregnera med SIoo. Så allt kommer att få samma färg när det är färdigbehandlat. Nu kan man fråga sig varför vi valt två träslag. Jo, det oimpregnerade är trä vi hade över sedan vi la golvet ni ser längst till vänster. Och vi kunde inte få tag i oimpregnerat högklassigt trä nu (det är ju inte precis säsong på vintern) så därför blev det så här. Det kommer som sagt inte synas när jag är klar med behandlingarna. Vi kommer även att bygga till ett trappsteg i trä. Bild kommer senare.
 
Annars har vi inte gjort så mycket, jag sa precis till Olof att vi blivit soffpotatisar. Även om vi varit ute och grävt några timmar idag så har vi softat en hel del framför tv:n. Idag har vi även kört bort en del singel för att göra plats för den sista biten av armeringsstaketet. Förhoppningsvis tycker rådjuren att det blir för trångt att ta sig in och ut i vår trädgård då. För de kommer fortfarande på besök, snart är det väl min grönkål som ryker....
 
Tog en bild i mörkret häromdagen när vi var ute och gick, även om vi inte har permanent ljus i glashuset så syns det ändå ganska bra, eller vad säger ni?!
 
Vi har sett barn och barnbarn en hel del i jul, och här är en härlig bild på Simon och Sarah tillsammans med Otto och Vidar. Kunde inte låta bli att visa er dessa härliga godingar
 
Till sist så kommer här en nyårs hälsning från mig och Olof, ha nu ett riktigt gott slut på 2020 och vi önskar er ett så mycket bättre 2021. Tror de flesta av oss behöver det.
 
Sköt om er!
Sanne