glashusetihäljarp.blogg.se

Med detta hus vill jag och min man skapa ett fantastiskt boende där vi kan bli självförsörjande på grönsaker, frukt och bär, minska vår miljöpåverkan och kunna vistas ute större delen av året. Vi flyttar till Häljarp fysiskt men vädermässigt flyttar vi till norra Medelhavet.

Det tar sig...

Kategori: Bilder

I veckan har jag städat bland tomat-, paprika- och chiliplantorna. Allt är bortplockat, de sista tomaterna ligger nu och mognar på fat!
Det ser rörigt ut men det är städat i kaoset :)
Lite experiment, jag har fyllt alla plantor med Bokashi! Lavendel, kärleksört, amerikanska blåbär och trumpetlilja!


Vi har också kört in mer sand, paddat sanden kompakt och grundat, sk rakat, för att lägga marksten!
Idag och igår hann vi med att lägga lite sten också.

Förra veckan hämtade Olof och svärföräldrarna våra duschväggar. Äntligen levererades de. Nu ska vi bara få upp dem, vi hoppas att de kommer upp nästa vecka eller veckan därpå! Speglar till badrummen är äntligen beställda också och de levereras i början av december! Det ser vi också fram emot!
Det tar sig.....sakta men säkert!I veckan...

Kategori: Bilder

har jag varit ledig! Fantastiskt höstväder har det varit, soligt och fint. Det har varit uppemot 27 grader i glashuset, vilket är så coolt :). Det blåser och är rätt så kallt ute nu men hos oss är det fortfarande sommar när solen ligger på.
I fredags och lördags satt vi ute och fikade men det blev för varmt så vi öppnade upp till vardagsrum och kök.
I början av veckan påbörjade jag operation gallring. I trädgårdslandet. Jag har spenderat några timmar med att luka bort allt ogräs från både planteringar och den tillfälliga "plantskolan" av alla de växter vi köpt och tagit med oss från tidigare boende. Och växter jag fått av kompisar!
I början av veckan såg det ut så här...

Och i dag är resultatet en rensad plantering
Vi har haft svärföräldrarna på besök, jättemysigt och trevligt! Svärfar Kjell har hjälpt till med att köra in sand i glashuset samt paddat sättsanden så att vi kan börja lägga sten i veckan. Vi har också planterat nästan alla träd som vi ska ha i medelhavsträdgården (västra trädgården). Mandel-, granat-, oliv- och sharonträd har fått sina permanenta platser! 


Ha det tills vi hörs igen!
Vilket oktoberväder vi har....

Kategori: Bilder

När solen ligger på har vi det väldigt varmt inne, temperaturen ligger runt 25-28 grader vilket är behagligt!
Katterna njuter också....i badgrunden Max, Sarahs Billie och den ljusa är Rasmus!

Så fort vi har tid över så gräver Olof hål för de träd vi ska plantera. Han tar också in mer sand för att fylla upp till markstenen. Vi har äntligen hittat ett företag som som säljer exotiska träd, Green Dream. Pratade med Malin på företaget och förhörde mig lite om vilka träd det fanns och varifrån de kom. Nöjd med svaret så jag åkte till Karlskrona i söndags och köpte en massa träd. Är lite stolt då jag lyckades backa med släpet i en återvändsgränd. Hem kom jag med följande träd och växter:
Limeträd, Sharonträd (även kallad kaki), Avokadoträd, Mandelträd, Fingerlimeträd, Granatäppleträd, Nektarinträd, 3 st änglatrumpetrar
Och Bougainvilla, lila blommor
Så nu ska här planteras, jag har även 2 citronträd, 3 fikon, 3 olivträd, clementinträd och ett persikoträd! Hoppas allt överlever vintern nu!
Idag har jag ägnat mestadels åt trädgården ute, vill få bort ogräs innan vintern så blir det så mycket lättare till våren. Drar upp allt för hand, hoppas minimera allt ogräs på detta sätt! Trägen vinner säger de ju...
Före rensning

Efter rensning!
I morgon fortsätter jag trädgårdsarbetet i det fina vädret!
Ha det gott så länge!