Hösten är på gång

Även om vi förra veckan hade brittsommar, med uppemot 30 grader så känns det som höst nu. Och med det så får vi mer ork att jobba i trädgården. Det är inte så varmt längre.
 
Vid något tillfälle när det regnade så fick vi upp hyllplanen jag köpte på blocket. Från början tänkte jag måla dem svart men då de är i ek så passar det bra med bord och stolar på innergården som också är i ek, kanske får jag för mig att någon gång i framtiden måla hyllplanen men just nu får det vara så här. Hyllplanen är till för katterna, och de gillar att sitta/ligga där och spana över trädgården. 
 
Jag har kämpat på med att göra klart grusgången utmed söder. Rensat marken från ogräs, lagt kantsten, fyllt på med matjord, planterat murgröna och till sist fyllt på med singel. Så här blev slutresultatet...
 
 
Här åt andra hållet. Olof håller på att skruva i plåtskivorna i fasaden.
 
Vi har fått upp pergolan ner till kattgården. Den är inte helt klar än. Här har jag bara rensat första biten på ogräs. Till helgen kommer jag jobba vidare där. Men vi har planterat tre rabarberplantor och tre hösthallon till höger i bild. Och så planterade vi våra fyra spirea Diablo till vänster i bild så att de bildar ena sidan av bersån som ligger till höger men som inte syns i bilden.
 
Pergolan sett nerifrån den blivande kattgården. Kattgården kommer vi fortsätta med till helgen.
 
Vi är också snart klara med armeringsmattan i väster. Vi har fem meter kvar, två plintar, sedan är vi färdig inhägnad :)
 
 
Som jag berättat innan, så är armeringsmattan för att stänga ute rådjuren. För så här tråkigt ser det ut är rådjuren har varit på besök....här är det spenaten som sett sina bästa dagar.
En annan bädd....
 
Vi är nästan klara med förrådsfasaden. Till helgen kommer vi sätta upp vinkelplåt och förhoppningsvis dörren, sedan är trädgårdsförrådet tätt. Nästa steg är att lägga färdigt plattorna runt byggnaden och få kommunen att komma hit för att mäta in förrådet. Efter det är det dags att snickra färdigt invändigt, först dra för el, efter det isolera, klä in tak, golv och väggar. Till sist ska elektrikern komma och koppla på ström. Sedan kan vi flytta in :)
 
Det var allt för denna gång....
 
Sköt om och var rädda om varandra!
Sanne