glashusetihäljarp.blogg.se

Med detta hus vill jag och min man skapa ett fantastiskt boende där vi kan bli självförsörjande på grönsaker, frukt och bär, minska vår miljöpåverkan och kunna vistas ute större delen av året. Vi flyttar till Häljarp fysiskt men vädermässigt flyttar vi till norra Medelhavet.

I veckan...

Kategori: Bilder

har jag varit ledig! Fantastiskt höstväder har det varit, soligt och fint. Det har varit uppemot 27 grader i glashuset, vilket är så coolt :). Det blåser och är rätt så kallt ute nu men hos oss är det fortfarande sommar när solen ligger på.
I fredags och lördags satt vi ute och fikade men det blev för varmt så vi öppnade upp till vardagsrum och kök.
I början av veckan påbörjade jag operation gallring. I trädgårdslandet. Jag har spenderat några timmar med att luka bort allt ogräs från både planteringar och den tillfälliga "plantskolan" av alla de växter vi köpt och tagit med oss från tidigare boende. Och växter jag fått av kompisar!
I början av veckan såg det ut så här...

Och i dag är resultatet en rensad plantering
Vi har haft svärföräldrarna på besök, jättemysigt och trevligt! Svärfar Kjell har hjälpt till med att köra in sand i glashuset samt paddat sättsanden så att vi kan börja lägga sten i veckan. Vi har också planterat nästan alla träd som vi ska ha i medelhavsträdgården (västra trädgården). Mandel-, granat-, oliv- och sharonträd har fått sina permanenta platser! 


Ha det tills vi hörs igen!
Kommentera inlägget här: