glashusetihäljarp.blogg.se

Med detta hus vill jag och min man skapa ett fantastiskt boende där vi kan bli självförsörjande på grönsaker, frukt och bär, minska vår miljöpåverkan och kunna vistas ute större delen av året. Vi flyttar till Häljarp fysiskt men vädermässigt flyttar vi till norra Medelhavet.

Slutet av 3:e veckan.. (v 38)

Kategori: Bilder

Denna vecka har varit fullspäckad med aktiviteter. Äntligen är vi klara med alla kakel- och klinkerval. Det tog sin tid, vi har nog varit i butiken sammanlagt 8-10 timmar. Hälften av de plattor vi valde första gången har jag ratat men nu tror jag att vi fått till det. Som tur är har Olof fullt förtroende för mitt omdöme :)
I onsdags hade vi besök av John från Drivadan. Han inspekterade och mätte sargen så att den passar till huset och den fick godkänt. Bra jobbat av Tony och hans gäng! Killarna från Stadsbyggnadskontoret har också varit här igen och gjort utsättning för boningshuset. Anders och Anders heter de och är superbra att jobba med. När vi ringer kommer de på en gång. Så nu ligger även grundelementen till plattan på plats.


Grus har fyllts på, även om det ska bra mycket mer innan glashuset kommer.

Även trädgården har jämnats ut ännu mer.
Avloppsrör (spill) har lagts ner i gruset, likaså rören till kallvattnet. I morgon ska plattan fyllas med isolering innan rörmokaren kommer på måndag och lägger varmvattenrören.

Kommentera inlägget här: