glashusetihäljarp.blogg.se

Med detta hus vill jag och min man skapa ett fantastiskt boende där vi kan bli självförsörjande på grönsaker, frukt och bär, minska vår miljöpåverkan och kunna vistas ute större delen av året. Vi flyttar till Häljarp fysiskt men vädermässigt flyttar vi till norra Medelhavet.

Vecka 2...

Kategori: Bilder

Med risk för att låta tjatig så går det i ett rasslande tempo just nu! Fundamenten till glashuset är snart klar, om killarna hinner snickra klart formen idag så kommer sista betongen till fundamenten i eftermiddag, om inte så kommer det sista på måndag. Då har det tagit 2 veckor med fundamenten. Det är bra jobbat i det väder som varit.
Tony har fixat till marken för plattan så nu väntar vi på rörmokaren som ska lägga ner rör för kallvattnet. Nästa lager är isolering och sedan lägger man varmvattenrören och elen. Om det nu var i den ordningen men olika lager ska det vara i alla fall.
Vädret är sådär, vi har många skurar så gott som varje dag och det ställer till det för bygget men killarna kämpar på ändå.
Gårdagen var fullspäckad med händelser....först kom Stadsbyggnadskontoret och gjorde finutsättning till huset. Nu tar även huset form.Sen hade vi också besök av en journalist från HD/Landskronaposten. Han har jagat oss i 18 månader för att få skriva ett reportage. Vi förstår att huset väcker uppmärksamhet så vi gav med oss. På besök var också VD:n för ett schweiziskt företag som säljer ljuslösningar (armaturer, ljussystem som man ställer in efter husets ägare etc) och de håller just nu på att ge oss ett kostnadsförslag på olika lösningar. Vi får se var vi landar...
Sist på eftermiddagen kom betongbilen...Kommentera inlägget här: