glashusetihäljarp.blogg.se

Med detta hus vill jag och min man skapa ett fantastiskt boende där vi kan bli självförsörjande på grönsaker, frukt och bär, minska vår miljöpåverkan och kunna vistas ute större delen av året. Vi flyttar till Häljarp fysiskt men vädermässigt flyttar vi till norra Medelhavet.

Andra delen av taket gjuts i morgon, onsdag!

Kategori: Bilder

I lördags stod jag beredd för gjutning, men chauffören kom inte och det gick inte att få tag i honom. Han dök helt enkelt inte upp så det blev ändrade planer, igen. Nu gjuter vi i morgon! I går städade/röjde vi på tomten/huset, igen!

Elektrikerna Micke och Peter jobbar på och gör ett mycket bra jobb.De är snart klara med alla rördragningar vilket innebär att vi snart kan sätta igång med invändig putsning av huset.


I slutet av veckan eller början av nästa så byggs också penthouset upp, likaså muren uppe på taket mot norr. Det beror på om ytongen finns på lager eller om den måste beställas. Dock behöver vi mer än vi trodde från början. Igår kom vi på lösningen för att täta norrsidan som varit ett smärre orosmoment, vi bygger en vägg till mot norr. Så det är dagens utmaning att få all logistik att klaffa. Det känns skönt att kommit fram till en lösning som kommer att se snyggt ut, som innebär ett relativt enkelt ingrepp och som ger en helhet till huset istället för många av de tankar som funnits på vägen. Det roliga är att lösningen med en extra vägg mot norr pratade vi om redan från början.....

Förresten, såhär blev golvet, lite av ett schackmönster, men det visste vi. Det beror på att nätet ligger för högt. Men det löser sig med ett snyggt klinkergolv ovanpå......


Kommentera inlägget här: