Vi har mycket besök...

Vilket är jättetrevligt! Och roligt! Men det innebär att vi inte hunnit med att lägga marksten i den takt vi planerat och det är ok! Pauserna ger samtidigt möjlighet till eftertanke och reflektion. Vi hinner tänka till kring var rör ska borras igenom sargen, att klätterväxter faktiskt kan klättra upp längs balkarna inkapslade i nät istället för att bygga spaljeer varje gång, att gräva stora hål för kommande träd, och befintliga, och diskutera ett par gånger extra var dammen ska vara.

I lördags åkte Sarah (dottern) och jag till Blomsterlandet och handlade växter för halva priset :)

Detta blåregn har jag fått av våra rörläggare Ronny och Lasse, goa gubbar :)
I söndags grävde Olof en massa hål i makadamen och jag planterade klätterhortensia, blåregn, vindruvor, murgröna och kiwi

I torsdags var vi i Helsingborg och hämtade medelhavsväxter hos våra goda vänner Yvonne och Per! Yvonne har själv planterat neriumträdet och trumpetliljan från liten planta och så här ser de ut idag....många år senare. Nu hoppas jag kunna utveckla plantorna till vackra och stora träd. Yvonne vi ska ta hand om dina bebisar :)
I helgen ska makadamen fyllas med täckgrus/sand, sedan paddas och på söndag lägger vi marksten och bygger den sista av odlingsbänkarna i sten....ser fram emot att det blir klart! Det är lite klurigt eftersom vi har olika nivåer från huset och dörröppningarna i glashuset. Vi vill ju att de ska ligga i rätt nivå med golvet inne och samtidigt passa med dörröppningarna i glashuset. Så detta måste vi anpassa oss till i marksättningen. Lite klurigt men samtidigt kul så att det inte bara blir platt.
Förhoppningsvis har jag lite mer att visa i helgen! Så tills dess.....ha det gott därute!